Funnel Untuk Convert Pelanggan Secara Autopilot

Hanya 3% dari trafik website kita adalah active buyers. Dalam 100 orang, 3 orang sahaja yang bersedia untuk beli sekarang.

7% berminat untuk buat perubahan manakala lagi 30% dari jumlah 100 orang tu belum bersedia untuk bertindak walaupun mereka mahukan perubahan.

Jadi, 3 kategori di atas adalah top 40% dari audience kita yang most likely untuk convert jadi pelanggan dengan mudah kalau kita susun strategi marketing dan sales dengan betul.

TRIPWIRE FUNNEL

Kalau guna offer tripwire yang irresistible, kita boleh convert up to 20 – 30% dari audience untuk jadi customers on the first 2 – 3 touches.

Jimat masa, jimat wang. Sebab tu saya panggil tripwire funnel ni conversion hack.

Macam yang saya sebutkan awal tadi, hanya 3% sahaja yang sedia untuk beli sekarang.

Manakala 7% lagi mahukan perubahan dan 30% selebihnya belum bersedia untuk ambil tindakan.

Mereka tak bersedia sebab belum yakin lagi dan perlukan sesuatu dari kita untuk menggerakkan mereka.

Jadi, apa yang kita boleh buat ialah retarget dan follow up untuk move mereka lebih jauh ke dalam sales funnel.

  • Retarget web visitors yang belum beli tripwire.
  • Follow up qualified prospects & upsell core offer.

Selepas mereka beli offer tripwire dan berpuas hati dengan hasil dari produk atau servis anda, apa yang akan jadi berikutnya?

Mereka akan beli lagi kalau tawaran yang anda berikan tu tepat dengan keinginan dan keperluan mereka, guaranteed.

14.17X ROAS DARI FB ADS & EMAIL FOLLOW UP. KLIK GAMBAR UNTUK ZOOM IN DATA.

Kita kena pastikan yang funnel marketing kita sentiasa tarik prospek yang berkualiti.

Jadi, berapa yang anda belanjakan untuk acquire 1 qualified prospect? RM10? RM20? RM30?

Dengan Tripwire, audience anda yang akan bayar untuk jadi qualified prospect anda.

Sebagai contoh, anda jual mini product berharga RM20. Kos untuk dapatkan pelanggan tersebut pula ialah RM5.

Dari perspektif yang berbeza, audience anda yang bayar RM15 untuk jadi qualified prospect anda.

Mereka bersedia untuk membeli lagi pada masa akan datang kalau anda berikan offer yang tepat dengan keperluan mereka.

Dengan teknik follow up dan offer yang betul, anda boleh hit ROAS yang lebih tinggi.

Ini kerana menjual kepada pelanggan sedia ada ialah 3X lebih mudah dari menjual kepada prospek baru.

Always remember that your real profit is in the follow up and upsell.

Kos iklan dah menggila sekarang, guna tripwire dan follow up untuk core offer adalah penyelesaian yang paling simple dan efektif untuk tackle masalah ini.

Sekarang saya akan terangkan tentang 3 fasa untuk convert leads into customers secara autopilot dengan efektif.

QUALIFIED PROSPECTS

STEP 1: GENERATE QUALIFIED PROSPECTS.

Untuk convert top 40% dari audience anda jadi pelanggan..

Pastikan anda dapatkan contact details (email) supaya boleh follow up dengan mereka nanti.

Apa pun yang anda buat, generate leads dan collect data terlebih dahulu. Anda boleh guna tripwire atau content upgrade di blog post.

Kedua – dua cara ni adalah top 2 favorite saya untuk generate qualified prospects kerana ianya mudah dan tunjukkan results dengan cepat.

Bergantung pada produk atau servis yang ditawarkan, kurang dari seminggu pun ROAS boleh mencecah 5 – 15X.

Kalau mereka tak bersedia lagi untuk beli sekarang pun tak apa sebab kita sentiasa boleh follow up dengan mereka pada masa akan datang.

Jadi, guna tripwire atau letakkan content upgrade di bahagian bawah blog post anda untuk generate high quality prospects.

Kalau anda guna tripwire funnel, pastikan sales page anda betul – betul memukau dan optimized untuk conversion.

FOLLOW UP (NURTURE)

STEP 2: FOLLOW UP.

Okay sekarang anda dah ada senarai qualified prospects hasil dari lead generation melalui content upgrade dan tripwire.

Apa yang anda kena buat seterusnya ialah follow up dengan prospek anda.

Follow up ni bukan lah semata – mata untuk ingatkan prospek kita untuk beli, beli dan beli sahaja.

Semasa follow up, anda kongsikan case study, success story atau informative content yang berkaitan dengan masalah yang produk anda selesaikan.

Dekat fasa ni, anda kena selalu ingat yang tugas utama anda ialah untuk persuade dan yakinkan prospek supaya mereka berminat untuk dapatkan core offer anda.

Kalau kita remind mereka supaya beli, beli dan beli. Mereka akan jadi rimas dengan brand kita.

Gunakan email sequence untuk follow up dengan prospek anda kerana ianya lebih teratur dan bekerja 24/7 secara autopilot.

Anda cuma perlu set & forget.

Tapi sebelum nak masuk ke fasa ‘forget’ tu, anda kena pastikan yang sales page dan email sequence anda betul – betul on point!

CONVERT (OPEN CART)

STEP 3: UPSELL & CONVERT.

Dalam fasa lead generation tadi, audience masih cold. Fasa tu adalah top of the funnel kita (TOFU).

Kemudian kita guna tripwire product dan follow up untuk warmkan mereka supaya lebih kenal dan familiar dengan brand kita.

Itu pula adalah middle of the funnel kita (MOFU).

Sekarang kita beralih kepada bottom of the funnel (BOFU) di mana dekat fasa ni anda dah ada hot prospects.

Lepas dah follow up, kita masuk ke fasa open cart pula di mana ini adalah fasa untuk proses jualan kita berlangsung.

Dekat fasa ni, prospek anda sepatutnya dah faham dengan jelas tentang bagaimana produk anda boleh bantu untuk selesaikan masalah mereka.

Semasa fasa open cart, anda akan hantar konten tentang produk dan maklumat lanjut yang bertujuan untuk encourage prospek supaya take action dan buat pembelian.

So, apa jadi lepas prospek anda dah beli core offer?

Anda boleh mulakan fasa follow up untuk profit maximizer pula!

Dalam penggunaan email marketing, konten email dalam sequence dan jarak hari di antara email memainkan peranan yang besar.

Jarak hari untuk sequence seeding atau nurture berbeza dengan fasa open cart. Begitu juga sequence untuk customer dan juga upsell.

NEXT: 5 SEQUENCE PENTING DALAM EMAIL

Dalam blog post yang berikutnya, saya akan kongsikan dengan lebih mendalam tentang 5 email sequence penting yang anda kena ada dalam setiap kempen marketing.

Saya akan kongsikan topik ini dalam bentuk video supaya anda lebih faham dengan proses autopilot marketing & conversion.

Jangan lupa untuk buka email anda dalam masa beberapa hari lagi.

Saya harap perkongsian ini bermanfaat untuk anda. Terima kasih kerana membaca, jumpa anda nanti dalam topik sequence!

AUTOPILOT CONVERSION

Autopilot Conversion ialah kelas online untuk bantu anda convert prospek jadi pelanggan dan gandakan jualan (upsell) secara autopilot melalui email marketing.

Antara perkara yang anda akan belajar melalui video penerangan dan ebook Autopilot Conversion adalah:

  • Format optin page & lead magnet untuk convert 40% cold leads kepada warm audience.
  • Format case study untuk bina trust dan yakinkan prospek supaya proses jualan menjadi mudah.
  • Launch Funnel yang mengandungi 4 fasa penting untuk pelancaran servis atau produk digital.
  • Reverse Open Cart Funnel untuk convert prospek dan buat upsell dalam masa 7 hari.
  • ‘Fill in the blank’ templates untuk sales page dan 5 sequence email penting iaitu Hello, Seeding, Open Cart, Customer & Upsell.

Anda boleh klik pada button di bawah untuk baca lebih lanjut dan sertai Autopilot Conversion.

Scroll to Top