Beliau Buat RM150K Dalam 21 Hari Dengan FB Ads

Sebelum ni, untuk hit jualan RM150K setiap bulan, Tuan Amiruddin perlu belanjakan sebanyak RM50K++ pada iklan.

Ada 2 perubahan ketara yang berlaku pada business beliau selepas praktik strategi FB Ads Game Plan.

Pertama, kos iklan jimat separuh dari bulan – bulan sebelumnya iaitu RM50K+ turun ke RM25K.

Kedua, masa yang diperlukan untuk hit target RM150K adalah 3 minggu sahaja berbanding sebelum ni iaitu sebulan.

ROI beliau melambung daripada 200% ke 500%.

Dengan maksud lainnya, sebelum ni setiap RM1 membawa pulangan sebanyak RM2 sahaja. Sekarang setiap RM1 membawa pulangan RM5.

Di bawah ni saya kongsikan langkah dan tekniknya supaya anda juga boleh boost angka jualan bisness anda dengan efektif.

1. Laser Targeted Audience

FB Ads bukan MASS marketing mcm di tv atau radio, FB Ads ialah MICRO marketing.

Jadi bina audience yang laser targeted dan highly relevan untuk business anda.

Kalau anda jual rumah dan nak target government workers, anda target interests dan sektor pekerjaan yang berkaitan.

Kalau produk fizikal, ecommerce atau digital, target specific interests yang highly relevant dengan customer avatar anda.

Contohnya kalau anda jual tudung. Guna interests dari big players dalam industri seperti Fareeda, Ariani, Naelofar Hijab dll.

Pada bahagian umur dan lokasi, set berdasarkan data yang anda dah collect semasa buat ads testing.

Apa jadi kalau anda ada great products atau tawaran yang gempak tapi tak ditunjukkan pada audience yang tepat.

Boleh ke anda hit goal jualan dengan mudah? Sudah tentu tidak!

Jadi, pastikan targeting anda spesifik dan laser targeted.

Apa minat audience anda, di mana mereka tinggal, sektor pekerjaan mereka? Anda juga boleh target big players dalam industri anda sebagai shortcut.

2. Traffic Generation

Guna content untuk generate traffic yang berkaitan dengan masalah yang produk anda selesaikan.

Ingat, content adalah bridge yang menghubungkan trust pelanggan dengan produk anda.

Sama ada artikel di blog post, FB page, canvas ataupun video. Bina konten yang target audience anda ‘care enough’ untuk stop, klik dan baca.

Langkah seterusnya, bina custom audience untuk dijadikan sebagai targeting dalam iklan follow up.

Selain itu, fungsi fasa ni juga ialah untuk kenalkan brand, build relationship & trust dengan audience.

Menjual pada orang yang kenal dan percaya brand anda lebih mudah dari menjual pada strangers.

3. Remind Them

Keuntungan sebenar anda ada dalam follow up & retargeting.

Untuk audience yang belum jadi customers, buat satu iklan khas untuk remind mereka supaya take action dan beli produk anda.

Anda rugi besar kalau tak buat iklan retargeting yang strategik.

Ini kerana engagements untuk iklan retargeting lebih tinggi dengan kos yang sangat rendah.

Itu je strateginya, senang je kan?

ROI Tuan Amiruddin Basri melambung dari 200% ke 500%.

Sekarang, saya nak bantu skyrocket jualan & ROI anda pula melalui FB Ads bermula dari bulan ni dan seterusnya.

Ini kerana strategi ni evergreen, bukan untuk sekali pakai sahaja.

Pendaftaran Naik Ke RM297 Dalam Masa:

Scroll to Top