CASE STUDY: Jualan RM521k dari bajet RM69k dengan Ecom & Conversion Ads!

Kalau tengok dekat ads manager masa run kempen ni, ROAS cuma sekitar 3 – 5X sahaja.

Disebabkan target minima untuk ROAS saya ialah 4X, maka banyak kempen yang saya dah tutup awal pada masa tu.

Tapi bila saya tengok balik dekat overall ad spent dan sales, kempen ni sebenarnya dah berjaya buat 7.5X ROAS!

Dengan bajet RM69k, kempen ni telah hasilkan jualan sebanyak RM521k+.

Jadi saya gali & tengok balik apa yang buatkan kempen ni melompat dari 4X on average ke 7.5X ROAS.

Anda Struggle untuk Tingkatkan conversions & jualan online?

Results Facebook™ Ads tak cukup memuaskan?

Tak tahu buat content marketing yang berimpak untuk cari prospek dan pelanggan baru.

Tak mahir buat ayat follow up yang berkesan untuk buat pelanggan repeat order.

Ads perform sekejap je. Struggle nak convert sales untuk jangka masa panjang.

Ecom Conversions 🚀

Ecom Conversions ialah case study tentang content marketing, strategi follow up dan conversion ads yang dah hasilkan jualan RM512k dari bajet RM69k dengan Facebook™ Ads.

Sales Funnel

Sales funnel ecommerce untuk  bantu anda susun strategi jangka masa panjang & convert lebih ramai pelanggan baru.

Case Study

Case study terperinci kempen Facebook™ Ads yang dah hasilkan jualan RM512k dengan bajet RM69k.

Content Marketing

Strategi & format content marketing untuk bina brand online yang kukuh dan dapatkan trust target audience.

Teknik Copywriting

Fahami tentang psikologi manusia dan angle copywriting yang berkesan untuk convert prospek jadi pelanggan.

Strategi Follow Up

Strategi follow up yang saya guna untuk buat extra RM37k dalam masa 2 hari. Proven method untuk BOOST jualan & ROAS iklan.

Conversion Ads

Teknik Conversion Ads untuk pastikan anda run iklan yang stable dan boleh convert untuk jangka masa panjang.

Refresh tentang funnel ecommerce & belajar cara berkesan untuk tingkatkan conversions di website!

Dalam Ecom Conversions, saya akan kongsikan perkara yang dah berjaya bantu saya tingkatkan ROAS dari 4X on average ke 7.5X. Di bawah ialah 6 perkara utama yang anda akan belajar 👇🏻

Chapter #1

Piramid Audience & Sales Funnel

Fahami behavior target audience supaya anda boleh reach dan kenalkan produk anda pada lebih ramai audience baru.

3 strategi marketing yang anda akan belajar dalam chapter ni sangat penting untuk bantu anda faham tentang sales funnel dan susun strategi conversion ads yang berimpak. 

Chapter #2

Case Study Facebook™ Ads (7.5X ROAS)

Case study ni ialah hasil lepas saya gali & tengok balik apa yang dah berjaya buat iklan ni jana RM521k dengan bajet RM69k sahaja!

Dalam chapter 2, saya akan kongsikan strategi yang saya guna untuk boost ROAS iklan Facebook™ Ads dari 4X ke 7.5X!

Chapter #3

Konten Bina Trust

Page peniaga A penuh dengan konten hardsell.

Page peniaga B pula kongsikan konten untuk bina brand dan dapatkan trust.

Jadi, peniaga mana yang lebih mudah untuk convert traffic jadi pelanggan?

Dalam chapter 3, anda akan belajar jenis dan formula untuk hasilkan Konten Bina Trust. 

Bahagian ni penting untuk memudahkan proses conversions!

Chapter #4

Psikologi Manusia & 5 Angle Utama

Faham tentang psikologi manusia sangat membantu untuk hasilkan ayat iklan yang convert.

Perkara ni juga penting untuk bantu kita cari angle yang berkesan untuk tawaran kita.

Bila dah jumpa angle dan cara untuk ‘attack’ angle tersebut, barulah kita akan mula lihat results positif dari iklan.

Dalam chapter 4, saya akan kongsikan TOP 5 angles yang anda boleh test untuk cari winning advert dalam kempen marketing anda.

Chapter #5

Konten Follow Up

Dalam chapter 5, saya akan kongsikan strategi follow up yang saya guna untuk hasilkan ekstra RM37k dalam masa 2 hari.

Anda juga akan belajar tentang konten follow up untuk engagement dan conversions melalui contoh dan format ‘fill in the blank’.

Saya dah rinse & repeat strategi ni sejak 2019 hingga ke hari ini.

Jadi guna strategi proven ni untuk tingkatkan ROAS iklan anda dengan efektif.

Chapter #6

Strategi & Teknik Conversion Ads

Banyak interest dah ghaib jadi targeting apa yang kita patut guna untuk start dan scale kempen Facebook™ Ads?

Dan apakah langkah atau cara terbaik untuk guna broad targeting dengan betul?

Dalam chapter 6, saya akan terangkan tentang teknikal dan strategi untuk run conversion ads yang berimpak untuk hasilkan jualan yang konsisten.

250 terawal berpeluang untuk sertai group Whatsapp Ecom Conversions

Topik hangat marketing dan isu terkini Facebook™ Ads. Dapatkan bantuan untuk hit conversions dan ROAS yang lebih baik melalui group ini. Tempat adalah terhad.

YURAN PENDAFTARAN

RM97

Belajar Strategi ecom & teknik Facebook™ Ads untuk buat jualan konsisten di website! 🚀

Harga early bird dan group whatsapp terhad untuk 250 pembeli terawal sahaja. Klik button di bawah untuk dapatkan Ecom Conversions sekarang. 

Ecom Conversions

+ Group Supprt
RM 97
  • Piramid Audience & Sales Funnel
  • Case Study RM521k (7.5X ROAS)
  • Konten Bina Trust
  • Psikologi Manusia & 5 Angle Utama
  • Konten Follow Up
  • Strategi & Tutorial Conversion Ads
  • Support + Group Telegram Khas
Berbaloi-baloi!

Dari Meja BA, Cyberjaya – Ecom Conversions ialah hasil dari try n error dan pengalaman saya dalam sales funnel ecommerce dan conversion ads. Ia bukanlah teori semata tapi lebih kepada battle tested methods yang dah terbukti untuk berikan hasil dalam dunia bisnes online pada hari ini.

Antara syarikat yang saya pernah bantu dalam digital marketing:

0 +
Tahun
0 +
Pelajar
0 +
Klien
0 +
Negara