Khas Untuk

Convert Lebih Ramai Prospek Jadi Pelanggan & Skyrocket Jualan Anda Dengan FB Ads

Tengok video ni dan lihat bagaimana FB Ads Funnel akan bantu tingkatkan closing rate dan jualan online anda dengan efektif & mudah.

16.8 Juta Rakyat Malaysia Mempunyai Akaun FB

Dari 32 juta penduduk Malaysia, 75% ataupun 24 juta orang adalah pengguna social media yang aktif.

Dari 24 juta pengguna aktif tersebut, 70% ataupun 16.8 juta orang di Malaysia mempunyai akaun FB.

Tapi, masih ramai usahawan dan marketers gagal untuk hasilkan jualan dan ROI yang konsisten walaupun dengan saiz audience yang sebegitu besar di FB.

Kos FB Ads semakin meningkat dari tahun ke tahun, kalau anda tak pandai bina iklan FB Ads yang berstruktur dan susun funnel.. 

Anda akan terus bakar lebih banyak duit dan buang masa melayan leads yang liat nak convert jadi pelanggan.

Tanpa disedari, anda juga akan terus mengalami kerugian besar sebab hilang leads yang sepatutnya jadi pelanggan anda.

Ini kerana FB Ads cuma advertising platform yang mendekatkan produk anda dengan target audience.

Iklan yang berstruktur dan FB Ads funnel yang tersusun adalah apa yang akan bantu move dan convert audience anda daripada strangers ke leads ke customers.

Punca Leads Liat Untuk Convert Jadi Pelanggan

Most of the time, leads tak convert jadi pelanggan bukan sebab mereka taknak beli servis atau produk yang anda jual.

Mereka ada minat pada awalnya, sebab tu mereka klik pada iklan, komen dan contact anda untuk pertanyaan lanjut.

Tapi, apa yang menyebabkan minat mereka mati dan tak convert ialah sebab struktur iklan anda berselerak dan fasa dalam funnel tidak lengkap.

Punca pertama ialah kerana anda tak guna branded content untuk tapis dan tarik audience yang betul – betul relevan dengan masalah yang produk anda selesaikan.

Punca kedua pula ialah funnel anda tak lengkap dengan fasa khas yang difokuskan pada pembinaan trust untuk ‘trigger’ keinginan prospek dengan lebih mendalam.

Kalau anda masih buat iklan guna teknik rambo dan funnel anda tak lengkap dengan 2 fasa penting yang saya sebut di atas.

Maka, anda buat lah iklan 100 kali sampai tonggang terbalik macam mana pun, proses closing tetap akan susah dan conversion rate tetap tak akan berubah.

Dah Serik Bakar Duit & Buang Masa? Ni Jalan Keluarnya

  • Anda wajib tahu bagaimana nak buat iklan yang berstruktur dan susun funnel FB Ads supaya dapat convert leads jadi pelanggan dengan mudah.
  • Wajib tahu bagaimana nak susun konten untuk generate leads, bagaimana tulis konten untuk bina trust, konten untuk generate sale dan bagaimana nak maksimakan profit dengan FB Ads.
  • Wajib tahu metrik apa yang kita sepatutnya guna untuk optimize dan scale campaign FB Ads dengan terancang tanpa hilang profits.

Funnels Telah Digunakan Sejak 1898 (121 Tahun)

Ianya bukan perkara baru. Sales funnel atau customer journey telah diperkenalkan oleh Elias St Elmo Lewis pada tahun 1898. 

Beliau adalah pioneer dunia advertising dan founder kepada konsep AIDA dimana ianya telah digunakan oleh pakar marketing seluruh dunia sehingga hari ini.

AIDA: Attention, Interest, Desire, Action

FB Ads Game Plan pada akarnya, dibina dari asas marketing yang sama diperkenalkan oleh Elias Lewis, bezanya cuma teknologi dan sistem yang kita gunakan pada hari ini iaitu FB Ads.

3 Fasa 'FB Ads Funnel' Untuk Bantu convert Lebih Ramai prospek Jadi pelanggan dengan Mudah

Asas marketing masih sama, yang berubah hanyalah teknologi dan cara mesej kita disampaikan kepada audience. Struktur, fasa iklan dan penyusunan konten dalam FB Ads Game Plan akan bantu anda convert leads jadi pelanggan dengan mudah.

Ini kerana asasnya dibina dari kaedah yang memang dah terbukti berkesan selama 121 tahun dan dibantu pula dengan format konten marketing yang dibina khas untuk tarik minat audience dengan mendalam dari segi psikologi.

Traffic & Lead Generation

Pada fasa ni, funnel akan tarik targeted audience dan leads supaya pada fasa 2 dan ke 3, bajet iklan dan masa kita cuma akan diluangkan kepada leads yang betul – betul berminat dengan produk. Konten di fasa ni difokuskan untuk introduce dan educate audience tentang produk.

Persuasion

Dalam fasa 2, funnel akan buat audience lebih kenal dan percaya dengan brand melalui retargeting yang strategik. Konten distruktur khas untuk trigger prospek dari segi psikologi supaya dapat tarik minat mereka dengan lebih mendalam bagi memudahkan proses closing.

Open Cart

Dalam fasa 3, leads dan prospek dah familiar dan kenal produk anda. Ini kerana kita dah tapis dan nurture leads di 2 fasa sebelumnya untuk bantu proses closing di fasa ini jadi mudah. Struktur iklan akan di fokuskan untuk move audience supaya take action dan beli produk. 

FB Ads Game Plan Is A Marketing + Sales Funnel On Steroid

Sebuah program pembelajaran online khas untuk anda yang nak belajar strategi untuk tarik targeted leads dan convert lebih ramai prospek jadi pelanggan dengan efektif dan mudah melalui FB Ads Funnel.

FB Ads Funnel

Teknik untuk bina iklan FB Ads yang berstruktur dan susun funnel untuk attract, educate dan bina trust supaya dapat convert leads menjadi pelanggan dengan mudah.

Strategic Retargeting

Strategi retargeting dan follow up bersistem untuk shift mindset audience dari ‘aku login di FB sebab nak bersosial’ kepada ‘aku suka and nak beli produk’ dengan efektif.

Solid Content Marketing

Pembinaan konten yang mengandungi mesej penting dan berstruktur di ketiga – tiga fasa untuk bantu move dan trigger minat audience melalui results proven formats.

Evergreen Strategy

FB Ads Game Plan ialah strategi evergreen yang anda boleh guna berulang – ulang kali untuk jana high quality leads dan sales yang berterusan dalam jangka masa panjang.

Isi Kandungan

Kelas video ni lengkap dengan tutorial, contoh penerangan yang mudah difahami dan telah disusun dengan teliti secara step by step. Ianya bukan lah kelas video 6 jam yang memeningkan kepala sampai anda tak tahu nak mula di mana.

Video Penerangan

Video penerangan terperinci berserta contoh situasi yang mudah difahami supaya anda faham setiap langkah dan kenapa kita buat sesuatu perkara tu. Lengkap dengan format, sales script dan contoh yang anda boleh tiru dan ambil terus untuk gunakan pada business anda.

Video Tutorial

Step by step tutorial videos, lengkap daripada A – Z untuk bina high converting FB Ads Funnel. Dari setup custom audience, pixel, conversions, objektif iklan, metrik yang anda perlu kisah untuk scale kempen sampai la ke fasa terakhir iaitu Open Cart.

FB Group Support

Sejak 2012, saya telah bekerja dengan CEO & CMO serata benua dari pelbagai jenis niche. Melalui ‘paid members only’ group, saya akan bantu dengan sebarang masalah spesifik yang anda ada tentang sales dan marketing dengan pantas.

8 Chapter Yang Ringkas, Direct To The Point & Padat

Game Plan ada 8 chapter dengan jumlah durasi 1 jam 45 minit. Terbahagi kepada 2 bahagian iaitu satu khas untuk marketers yang guna FB Page dan satu lagi untuk yang guna website. Lepas tonton, anda terus boleh mula implement untuk improve performance FB Ads anda.

Chapter 1: The Architecture

Architecture: Penerangan bagaimana nak bina dan struktur kempen FB Ads yang kukuh supaya kita boleh profit untuk jangka masa panjang.

Big Metrics: Metrik dan indicator penting untuk bantu anda pastikan kempen mana yang anda kena stop dan yang mana satu anda kena continue dan scale tanpa perlu hilang profits.

Chapter 2: FB Ads Targeting

Belajar 2 teknik targeting berserta tutorial untuk locate dan research supaya dapat pastikan iklan anda disampaikan pada audience yang tepat. 

  • Flex Targeting
  • Research & Locate
  • Laser Lookalike Targeting

Chapter 3: Leads & Traffic Generation

Bina branded content melalui format & contoh. Anda juga akan belajar untuk capture hot leads supaya boleh close sales effectively dan maximize ROI kempen FB Ads. 

  • Branded Content
  • Lead Generation
  • Pixel Setup
  • Custom Audience
  • TG Ads Creation

Chapter 4: Shark Tank Sequence

Format untuk tulis konten follow up yang leads dan prospek anda kisah untuk baca supaya sequence anda memberikan impak yang besar kepada ROI kempen FB Ads.

Sequence ini boleh digunakan untuk marketers yang menggunakan Whatsapp, Messenger dan Email untuk follow up dengan leads & prospek.

Chapter 5: The Art of Persuasion

Buat leads dan prospek lebih familiar dengan brand. Pada masa yang sama belajar untuk trigger & ignite interest mereka dengan lebih mendalam menggunakan konten Persuasion.

  • Strategic Retargeting (Part I)
  • Persuasion Script Writing 
  • Persuasion Ads Creation

Chapter 6: Open Cart

Bina iklan dan konten khas untuk fasa Open Cart yang 100% difokuskan untuk move dan encourage audience supaya take action dan beli produk.

  • Strategic Retargeting (Part II)
  • Sales Script Writing
  • Open Cart Ads Creation

Chapter 7: Scaling & Upsells

Scaling: Teknik FB Ads scaling yang betul supaya dapat grow campaign anda untuk reach lebih ramai audience tanpa perlu losing profits. 

Upsells: Sales strategy untuk increase order value dan maksimakan profit dari bajet FB Ads yang sama.

Chapter 8: FB Ads Case Studies

Uncensored & Selected case studies dari library of campaigns saya yang lengkap dengan ‘rooms for improvements’ untuk bantu anda faham dan lebih mahir tentang Game Plan melalui perspektif yang berbeza. Konten akan ditambah dari masa ke semasa.

Kos Sebenar Bina High Converting Funnels

Anda perlu ada sekurang – kurangnya RM10K untuk bayar professional yang betul – betul boleh buat kerja untuk bina high converting FB Ads Funnel.

Mahal kan? But that’s the reality.

Pada awal karier saya ran syarikat FB Ads & Video marketing di mana elance (sekarang Upwork) adalah salah satu tempat untuk saya dapatkan projek.

Semasa usia saya 22 tahun (2014), Dependable Trucking Inc bayar saya $50/hour untuk produce content dan map sales funnel mereka.

Saya kerja directly dengan Mark Williams (founder) dimana saya tulis proposal dan sealed projek tersebut sendiri.

Daripada 30 juta syarikat berdaftar di Amerika, Inc Magazine telah senaraikan Dependable Trucking dalam top 5000 fastest growing companies pada 2014.

Syarikat mereka baru lagi masa tu, tapi nak tahu kenapa mereka grow dengan cepat?

Sebab Mark tahu macam mana nak leverage business beliau melalui Social Media, Content Marketing & Sales Funnel.

Anda tak perlu ada RM10k untuk 'unearth' apa yang saya tahu tentang fb ads funnel & content marketing

Anda juga tak perlu nak langgar dinding selama bertahun – tahun.

Saya tak ada PHD dan bukan sifu pakai kot berkilat. 

Tapi saya ada pengalaman bekerja directly dengan CEO dan CMO dari serata benua dalam industri marketing sejak 2012.

Kalau anda nak belajar tentang real content marketing dan high converting FB Ads funnels.

Dengan RM397, hari ni juga anda akan tahu strategi lengkap untuk tarik targeted leads dan convert lebih ramai prospek jadi pelanggan.

Yuran Akses = RM397 Sahaja

Anda cuma perlu bayar sekali sahaja seumur hidup untuk akses modul lengkap FB Ads Game Plan.

Video juga akan ditambah dan di-update pada setiap perubahan besar supaya Game Plan terus relevan selagi Facebook Inc masih bernyawa.

Khas Untuk

Convert Lebih Ramai Prospek Jadi Pelanggan & Skyrocket Jualan Anda Dengan FB Ads

Dah sedia untuk belajar FB Ads Funnel dan content marketing yang berimpak tinggi? Klik pada link di bawah untuk register dan akses ke portal GP sekarang.

FAQ

Soalan lazim tentang FB Ads Game Plan

Kalau anda seorang business owner / entrepreneur yang boleh benefit daripada generating leads dan sales dari Facebook, maka program ni sesuai untuk anda. Ianya direka khas untuk beginner dan intermediate FB marketers yang ingin capai results yang lebih baik.

Harga normal pendaftaran untuk kelas Game Plan ialah RM397. Harga akan berubah mengikut waktu. Pembayaran hanya perlu dibuat sekali dan anda boleh access kepada new videos, updates dan case study untuk seumur hidup.

Saya tak provide refunds untuk program ni. Strategi ni telah saya guna pakai untuk pelbagai jenis perniagaan. Daripada produk untuk latih toddlers belajar buang air sendiri di toilet, health & beauty, foldable ballerinas, trucking company, gardening, home & deco hinggalah ke technology dan SAAS company.

This information is proven to work over and over again pada marketers yang implement strategi ni. Jadi, kalau anda tak ada plan untuk belajar bersungguh – sungguh dan execute Game Plan, saya advice supaya anda tidak menyertai program ini.

Jika anda mempunyai sebarang masalah tentang sales & marketing. Selepas daftar, anda boleh hubungi saya di group rasmi FB Ads Game Plan. Saya akan jawab soalan anda dengan terperinci. Anda juga boleh hubungi saya melalui FB Messenger untuk quick answers.

Untuk soalan yang memerlukan indepth explanation, anda boleh hubungi saya melalui email (private answer).

Khas Untuk

Convert Lebih Ramai Prospek Jadi Pelanggan & Skyrocket Jualan Anda Dengan FB Ads

Dah sedia untuk belajar FB Ads Funnel dan content marketing yang berimpak tinggi? Klik pada link di bawah untuk register dan akses ke portal GP sekarang.