Shortcut Untuk Bina Website Ecommerce Dengan Mudah & Pantas! (Seawal 6 Jam..)

Tanpa perlu ada modal yang besar atau tahu tentang hal teknikal website.

🔥 Website Encik Nizam disiapkan dalam masa 48 jam je! Tapi sebelum ini, beliau:

  • Tak ada skill untuk bina website yang kemas dan boleh hasilkan jualan yang tinggi (High converting).
  • Jualan tengah slow dan anda tengah explore channel marketing baru untuk naikkan jualan bisnes.
  • Masih baru dalam bisnes dan nak cuba – cuba je dulu. Jadi beliau tak yakin untuk laburkan wang yang banyak untuk upah orang buat website.
  • Minat nak belajar tapi takut rugi sebab belum jumpa guru yang betul – betul boleh guide dalam bidang ecommerce.
  • Baru nak cuba2 beralih dari close sales di whatsapp ke website jualan sebab penat reply mesej customer, jadi beliau nak ‘get it right for the first time’.

Mungkin anda mahir buat sales page yang kemas, tapi jualan yang dihasilkan dari website tersebut sangat menghampakan.

Why is it important to get it right for the first time? 🤔

Kos untuk buat website bukannya murah, ia hanya akan berikan lebih banyak masalah kalau anda tak buat betul dari A – Z.

Memang tak sesuai nak memperjudikan bajet marketing tambah – tambah lagi dengan keadaan sekarang ni.

Dari Meja Baem Ashrawi, Cyberjaya.

Antara syarikat yang saya pernah bantu dalam digital marketing:

0 +
Tahun
0 +
Pelajar
0 +
Klien
0 +
Negara

Antara perkara yang anda akan belajar dalam Kelas Bina Website

🔥 Setup hosting guna VPS supaya website jadi laju & boleh tampung pelawat yang ramai.

🔥 Bina ecommerce menggunakan kit bina web yang disediakan tanpa perlu tahu ilmu coding!

🔥 Bina website Shopping Cart untuk produk bervariasi menggunakan struktur dan design yang dah berjaya buat RM611k dalam masa 6 minggu.

🔥 Set up, customize & atur website supaya boleh buat jualan, ambil bayaran dan uruskan order pelanggan dengan mudah.

🔥 Setup strategi FREE marketing di website untuk tingkatkan jualan semasa anda buat kempen iklan Facebook™️ Ads.

🔥 Follow up prospek yang tak jadi beli secara AUTO tanpa guna iklan berbayar atau menaip di Whatsapp. (Teknik ini berjaya bantu team saya buat ekstra jualan RM65,917.90 dalam 4 minggu.

Antara Fungsi Website Yang Akan Bantu Untuk Memudahkan Urusan Harian Dalam Bisnes Anda

Kelas Bina Website adalah kursus online melalui video yang menunjukkan cara termudah dan terpantas untuk hasilkan website ecommerce.

Video dan nota dalam KBW semuanya ‘straight to the point’ dan mudah difahami. Ini membolehkan newbie untuk mengikuti tutorial secara step by step dengan lancar supaya berjaya siapkan website sendiri dalam masa 6 jam.

Video tutorial langkah demi langkah mudah untuk membina website dan kedai online yang cantik, responsif dan boleh convert visitors kepada customers sehingga meletupkan jualan.

 

High Converting Design

Design sales page untuk produk, shop dan flow website yang dah terbukti untuk buat jualan RM300k sebulan.

Flexible & Customizable

Customize reka bentuk dan design website mengikut cita rasa dan warna tema brand anda.

Unlimited Products

Sama ada produk yang simple atau produk yang ada variasi, anda boleh upload dan simpan unlimited products dalam website anda.

Order Management

Ambil tempahan dari pelanggan dan urus order melalui dashboard WooCommerce anda. 

Checkout Form

Belajar untuk customize atau bina checkout form yang cantik dan high converting untuk tingkatkan jualan.

Payment Gateways

Belajar cara untuk setup online payment gateway (Billplz supaya senang untuk pelanggan buat bayaran.

Auto Follow Up

Belajar untuk follow up prospek yang belum lengkapkan pembelian melalui whatsapp dan email.

Shipping & Postage Integration

Integrate order pelanggan anda dengan send parcel untuk memudahkan proses postage anda.

Import & Export Database

Belajar untuk urus database pelanggan dan bagaimana untuk leverage supaya dapat tingkatkan jualan.

Blogging Platform

Blogging platform profesional untuk bantu anda sebarkan konten informatif yang berguna.

Contoh Website Dari Peserta Kelas Bina Website yang Lepas!

Majoriti peserta program ini tidak pernah ada pengalaman buat website langsung tetapi ramai yang siapkan website mereka dalam tempoh 1 – 3 hari sahaja. Lepas sertai KBW, anda juga boleh ada website ecommerce yang cantik dan high converting seperti contoh di bawah.

Chapter dalam KBW 🚀

Dalam KBW, anda akan belajar bina website melalui video tutorial (step by step), downloadable notes, 2 template sales page, 1 template upsell dan 2 format copywriting. Di bawah ialah antara chapter dan topik utama yang anda akan belajar dalam Kelas Bina Website.

CHAPTER #1

Domain, Hosting & WP

  • Cara daftar domain .com dan .com.my
  • Tutorial setup shared hosting.
  • Tutorial setup VPS menggunakan cloudways.
  •  Cara setup WordPress untuk shared hosting dan VPS.
CHAPTER #2

Minisite Crash Course

  • Install theme & plugin utama.
  • Cara setup payment gateway (Billplz).
  • Setup produk untuk minisite.
  • Custom sales page, template & copywriting.
  • Custom checkout page.
  • Header & Footer.
CHAPTER #3

Shopkeeper

  • Install, setup dan import demo Shopkeeper.
  • Pilih design dan halaman utama website.
  • Customize shop page, produk, katalog & warna tema website.
CHAPTER #4

Woocommerce II

  • Tutorial untuk upload produk yang mempunyai variasi seperti saiz, warna, berat dan lain lain.
CHAPTER #5

Facebook™ Pixel

  • Tutorial lengkap untuk install & setup plugin, verify domain, aggregated event, Conversi0ns API dan testing.
CHAPTER #6

Conversion Hack Part II

  • 7 conversion hack yang anda boleh belajar dan apply pada bisnes dalam masa 24 jam dari sekarang untuk letupkan conversions & jualan anda.

"Beli semalam, harini dah habis tengok & boleh mula bina website sendiri."

“Saya beli sebab saya suka dengan design website Baem Ashrawi. Panduan ini sangat sesuai untuk sesiapa yang tak pernah buat website menggunakan wordpress. Cara Baem explain amat mudah difahami.”

Khairi Ariff

“Dengan bonus2 dan template yang  disediakan, memang sangat mudah dah. Panduan memang straight foward. Beli semalam, harini dah habis tengok & boleh mula bina webisite sendiri. Bagus untuk orang yang baru nak mula.”

Syakir Yusaimi

3 Template Sales Page Percuma

In total, 3 sales page ni dah bantu saya jana lebih RM300k sebulan daripada pelbagai jenis produk dan servis. Dalam Kelas Bina Website, saya akan berikan ketiga tiga sales page di bawah dalam bentuk template (JSON). Anda cuma perlu upload dan klik untuk update konten.

Anda juga akan menerima bonus - bonus di bawah secara PERCUMA! 😍

Lepas sertai KBW, anda boleh akses ke semua bonus ini di Members Area.

🔥 Video Panduan Facebook™️ Ads (Bernilai RM299)

Panduan ni percuma tapi bukan biasa – biasa sebab saya akan tunjukkan the exact steps yang saya buat untuk hit jualan RM110k (10.78X ROAS) selepas belanjakan lebih RM10k pada iklan.

  • Cara setup Facebook™️ Pixel tracking menggunakan Pixel Your Site.
  • Setup Custom Audience & Interest Targeting yang tepat dan relevan dengan produk.
  • Setup iklan untuk Low Hanging Fruits aka audience yang paling mudah untuk dipengaruh jadi pelanggan. 
  • Struktur dan tutorial Conversion Ads.
  • Struktur & tutorial Retargeting Ads

Panduan ni percuma tapi bukan biasa – biasa sebab saya akan tunjukkan the exact steps yang saya buat untuk hit jualan RM110k (10.78X ROAS) selepas belanjakan lebih RM10k pada iklan.

  • Cara setup Facebook™️ Pixel tracking menggunakan Pixel Your Site.
  • Setup Custom Audience & Interest Targeting yang tepat dan relevan dengan produk.
  • Setup iklan untuk Low Hanging Fruits aka audience yang paling mudah untuk dipengaruh jadi pelanggan. 
  • Struktur dan tutorial Conversion Ads.
  • Struktur & tutorial Retargeting Ads

🔥 Coaching Percuma di Telegram (Bernilai RM299)

Anda perlukan bantuan mengenai website ecommerce atau Facebook™️ Ads? Dapatkan bantuan melalui Telegram support rasmi kami sekarang.

🚨 Hari TERAKHIR untuk dapatkan bonus ini ialah pada 01/12/2022.

Yuran Pendaftaran (30% OFF)

RM140

Diskaun 30% OFF Terhad Untuk Hari Ini 01/12/2022 sehingga jam 12 AM sahaja!

Harga kembali ke RM200 dalam masa:

Jam
Minit
Saat

Belajar bina Ecommerce dengan mudah dan pantas menggunakan Kit Bina Web yang dah berjaya bantu ramai usahawan di Malaysia untuk SKYROCKET jualan online. 

Sertai Kelas Bina Website sekarang 👇

Soalan Lazim

Jawapan soalan lazim di bawah boleh bantu anda dapatkan maklumat lanjut untuk buat keputusan sebelum menyertai kelas online Minisite PRO.

Saya akan berikan template sales page, format copywriting dan premium tools yang digunakan pada www.baemashrawi.com dalam Minisite PRO.

Sales page yang anda tengah baca ni adalah contoh hasil dari template dan format Minisite PRO. Saya dah buatkan semua untuk anda. Tinggal upload, drag and drop and klik to edit untuk update konten anda. 

Kita akan bina website menggunakan platform WordPress. Untuk theme dan web builder, kita akan guna Astra PRO dan Elementor PRO. Kedua – dua tools ni bernilai RM400 tapi anda dapat free je.

Kalau dah ada domain & hosting, anda cuma perlu belanjakan RM150 pada course Minisite PRO untuk dapatkan tutorials dan premium tools untuk launch website anda.

Kalau belum ada, saya akan tunjukkan cara untuk setup hosting dan domain pada harga RM70.

Jadi, total yang anda perlu belanjakan ialah RM150 atau RM220 max.

Pembayaran RM150 adalah sekali seumur hidup sahaja. Tiada hidden fees.

Untuk tools seperti Astra & Elementor, anda cuma perlu bayar RM50 untuk yuran pembaharuan tahunan.

Course Minisite PRO distruktur khas untuk beginner dan intermediate wordpress developer. Hanya drag and drop dan click to edit.

Tiada masalah langsung walaupun anda tak pernah bina website sendiri sebelum ini. Saya dah susun video tutorial secara step by step untuk guide anda dari scratch hingga ke launching phase, page by page. 

Kalau buat betul – betul, 1 hari je boleh siap.

Bantuan selepas pembelian akan diberikan melalui FB group tertutup Minisite PRO. Jika perlu, tutorial video juga akan ditambah untuk membantu anda bina website perniagaan tanpa masalah.

Selepas pembayaran selesai, anda akan diberikan link untuk register ke portal Minisite PRO. Di sana, anda boleh tonton tutorial video dan download files seperti theme, plugins, templates dan format copywriting.

Mitos Yang Anda Percaya Sampai Stuck & Tak Boleh Grow Bisnes Sebab Tak Tahu Buat Website Sampai Hari Ini!

Mitos #1: Kos Upah Web Developer Selalunya Mahal

Memang ada web developer yang caj mahal. Paling biasa di antara RM3000-RM5000.Ada juga yang caj sampai RM7000 hingga RM10000.Kalau nak yang murah, ada yang caj paling kurang pun RM1500. Yang penting ada bajet.

Mitos #2: Susah Nak Customize Website Ikut Citarasa

Ini selalu terjadi sekiranya anda upah orang buatkan website untuk anda.Biasanya mereka dah ‘fix’ design dan arrangement content di dalam website tu.Tapi jangan risau, anda boleh customize website anda sendiri bila anda sudah tahu caranya nanti…

Mitos #3: Susah Nak Buat Website Sendiri

Ya, yang ini ramai pemilik bisnes selalu komplen. Sebabnya mereka ‘overwhelm’ dengan benda-benda teknikal pasal nak buat website. Sebab tu ada yang pergi kursus buat website, mula-mula okay kata ‘saya faham dah nak buat website ni’.…Tapi bila sampai part teknikal, mulalah mereka gelabah dan terkial-sial sampai tertinggal sebab peserta lain dah masuk modul lain…

Lepas Settle bina website, saya tunjukkan cara untuk letupkan jualan di website pula!

Saya pernah terangkan tentang Tripwire Conversion Hack. Dalam part II, saya akan kongsikan lebih banyak teknik yang dah terbukti untuk tingkatkan conversions di website anda. 

Bonus ini hanya akan diberikan pada peserta KBW.

Antara topik yang anda akan belajar dalam Conversion Hack Part II:

Speed Up Website

Langkah mudah dan cepat yang saya buat untuk buat website load dengan laju.

Checkout Form

Senarai custom checkout page yang high converting dan terbukti membantu untuk naikkan jualan.

Bundle Up & Upsell

Strategi dan skrip upsell yang saya guna untuk buat 417 (44%) dari 949 pelanggan katakan ‘Ya’ dan checkout dengan pakej yang lebih besar.

Social Proof

Teknik mudah untuk meningkatkan keyakinan pelawat website supaya buat keputusan dan beli dari website anda.

Cart Abandonment

Strategi ini dah bantu team saya untuk selamatkan 279 dari 555 orders dan buat extra RM65,917.90.

Database Marketing

Integrate database email dengan platform iklan Facebook™ Ads anda untuk expand audience reach anda semasa scaling.

Sekiranya anda nak ada website sendiri tetapi tak mampu nak upah orang dengan bayaran beribu-ribu ringgit, anda patut join KBW hari ini. 🔥

Sebab tak ramai orang boleh tunjukkan cara termudah untuk buat website…

Tak ramai web developer yang tahu apa itu ‘website yang menjual’…

Tak semua web developer tahu cara hasilkan website yang convert buat jualan…

Sebab tu saya tambah course Conversion Hack II untuk menjadikan website anda sebagai ‘top salesman’ bisnes anda.

Dan tak cukup itu lagi, saya tambah ni…

Belajar lebih banyak tentang Website, Marketing & Conversions dalam Facebook™ Group Support

Anda perlukan bantuan semasa nak siapkan website? Sertai Facebook™ Group rasmi dan dapatkan bantuan dari 5 usahawan terlatih berkenaan WordPress, Facebook™ Ads & Email Marketing.

Perlukan Bantuan Berkenaan Website?

Antara features terbaru dalam Members Area yang saya tambah ialah Discussion Box yang bertujuan untuk bantu anda belajar dan faham dengan lebih cepat. Dalam kelas – kelas yang lepas, anda cuma ada saya sahaja untuk bantu jawab soalan anda. Sekarang, anda ada 5 orang top tier marketers untuk bantu anda berkenaan masalah website, marketing dan conversions.

Amer Iskandar

Ads & WP Ninja

Sulaiman Ariff

Ads & WP Jedi

Khairul Zikri

Ads & WP Rockstar

Akmal Nizam

Tech & Media Wiz

Results Dari Web Usahawan Yang Telah Belajar Bina Website Dengan Saya 🍭

Betul ke cara bina website yang saya ajar ni high converting? Di bawah ialah hasil dari 10 tahun dalam bidang website, marketing & conversions 😉

Yuran Pendaftaran (30% OFF)

RM140

Diskaun 30% OFF Terhad Untuk Hari Ini 01/12/2022 sehingga jam 12 AM sahaja!

Harga kembali ke RM200 dalam masa:

Jam
Minit
Saat

Belajar bina website dengan pantas & mudah menggunakan format copywriting dan sales page yang dah terbukti untuk SKYROCKET jualan. Dapatkan akses ke Kelas Bina Website sekarang.

Sertai Kelas Bina Website sekarang 👇