🔥 PERHATIAN: Khas untuk usahawan di Malaysia yang jual produk atau servis secara online!

Belajar Bina & Siapkan Website Sendiri Sepantas 6 jam! Tanpa perlu ada modal yang besar atau tahu tentang hal teknikal website yang memeningkan 🤮

Anda Mungkin Ada Soalan Di Bawah Ni..

Berapa kos untuk bina website ecom yang 'semenggah'?

Bergantung pada pengalaman dan kualiti kerja designer. 

Kalau upah orang, RM2500 tu dah dikira  ‘murah’ dan hasil nya pun biasa biasa je.

Kalau buat sendiri pula, kos untuk mula cuma RM170 setahun a.k.a RM14/bulan.

Berapa lama masa diperlukan untuk siapkan website?

Pernah tengok projek rumah yang terbengkalai? Website pun boleh jadi terbiar macam tu kalau anda tak ikut langkah yang betul. 

Disebabkan saya dah sediakan kit lengkap,  majoriti peserta KBW cuma ambil masa dalam 1 – 3 hari sahaja.

Saya 0 knowldege pasal website, susah tak nak mula?

Susah nak mula kalau anda tidak ikut panduan yang jelas dan teratur.  

Saya dah susun video, nota dan template secara step by step untuk bantu anda siapkan website dengan cepat.

Anda tak perlu ambil tahu tentang hal teknikal website yang memeningkan pun 🤮 Cuma drag dan drop je!

Baem Ashrawi, Cyberjaya.

Assalamualaikum,  saya Baem 😄 Penerbit video panduan Kelas Bina Website. 

Sejujurnya, ramai boleh ajar anda pasal website, tapi tak ramai yang boleh ajar dengan jelas untuk buat website yang BOLEH MENJUAL!

Dalam KBW, anda akan belajar melalui short course yang terhasil daripada pengalaman saya dalam bidang Ecommerce & Facebook™ Ads selama 9 tahun.

Antara syarikat yang saya pernah bantu dalam digital marketing:

0 +
Tahun
0 +
Pelajar
0 +
Klien
0 +
Negara

Ada panduan, gambaran dan template. KBW ibarat LEGO™ untuk orang dewasa bina website!😍

Kompilasi petikan video dari tutorial KBW.

Saya tahu anda sibuk dan takda masa untuk ambil tahu tentang hal teknikal yg memeningkan…

Jadi saya siapkan satu panduan yang straight to the point dan mudah diikuti untuk bantu anda siapkan website dalam masa 6 jam! ❤️

P/S: Play video di bawah ni untuk lihat sendiri betapa mudahnya cara untuk bina website!

Berikut adalah apa yang anda bakal belajar dalam Kelas Bina Website:

🔥 Cara bina custom sales page atau shopping cart (ecom) dengan kelas bina web lengkap tanpa perlu tahu ilmu coding.

🔥 Macam mana nak set up website untuk mudah buat jualan, ambil bayaran serta uruskan order pelanggan dengan mudah.

🔥 “Saya ada banyak produk dan variasi, macam mana nak setup.” (saya akan tunjukkan dalam Chapter 5 mengenai produk yang ada variasi).

🔥 Hanya dengan ubah sedikit design satu website ecommerce, ia berjaya buat RM611,000 dalam masa 6 minggu dan anda boleh tiru design ini.

🔥 Pasang ‘booster’ pada website anda untuk menghenjut lebih banyak jualan daripada kempen iklan Facebook™️ Ads.

🔥 Teknik ‘kejar sampai dapat’ untuk tingkatkan jualan sekiranya prospek tak beli (saya tunjukkan bagaimana teknik ini berjaya bantu team saya buat ekstra jualan RM65,917.90 dalam 4 minggu).

🔥 Nak mula iklan di Facebook™️ ? Saya tunjukkan cara-cara yang anda perlu buat, daripada cara buat iklan sampai teknik ‘retargeting’.

 
#TIMEHACKING

"Betul Ke 6 Jam Je Website Dah Boleh Siap? Yeye je Baem ni.." 🤨

Lepas beli domain & hosting (namawebsite.com), anda boleh terus upload 3 template di bawah ni dan update konten, gambar produk, testimoni dll. 

Sangat menjimatkan wang dan masa. Tak perlu bayar beribu untuk upah designer atau mula design dari scratch. 

Proses upload pun tak sampai 5 minit, saya akan tunjukkan caranya step by step dalam video KBW nanti. 

3 template sales page ni dah bantu saya dan klien jana lebih RM300k sebulan daripada pelbagai jenis produk dan servis. 

Proses nak hasilkan sales page yang high converting ni tidak mudah. Ia memerlukan masa, eksperimen dan kesabaran. 

Dalam Kelas Bina Website, saya akan berikan ketiga – tiga sales page di bawah ini secara percuma supaya anda boleh bina website dengan mudah dan cepat. ❤️

Topik yang anda akan belajar dalam Kelas Bina Website 🔥

Anda akan dapat video panduan step by step, nota dan template sales page yang terhasil daripada eksperimen saya dalam Digital Marketing. 

CHAPTER #1

Domain, Hosting & WP

Setup domain & hosting (namawebanda.com). Dalam topik ini, anda akan belajar setup dan buat website anda live dalam masa 15 minit.

  • Cara daftar domain .com dan .com.my
  • Tutorial setup shared hosting.
  • Tutorial setup VPS menggunakan cloudways.
  •  Cara setup Wordpress untuk shared hosting dan VPS.
CHAPTER #2

Minisite Crash Course

Tutorial step by step untuk bina sales page, upload template dan customize design mengikut citarasa dan tema bisnes anda.

  • Install theme & plugin utama.
  • Cara setup payment gateway (Billplz).
  • Setup produk di Woocommerce dan link checkout untuk sales page.
  • Custom sales page, template & copywriting.
  • Custom checkout page.
  • Header & Footer.
CHAPTER #3

Ecom Shopping Cart

Belajar bina website jenis shopping cart yang lengkap dengan katalog, produk dan wishlist.

  • Install, setup dan import demo Shopkeeper.
  • Pilih design dan halaman utama website.
  • Customize shop page, produk, katalog & warna tema website.
CHAPTER #4

Woocommerce II

Tutorial terperinci untuk upload dan setup produk yang ada variasi seperti saiz, warna, berat dll.

CHAPTER #5

Facebook™ Pixel

Fahami kepentingan Pixel semasa jalankan iklan berbayar dan belajar cara untuk verify domain, setup plugin,  aggregated event, Conversions API dan buat testing pembelian untuk lihat sama ada purchase tracking anda aktif atau tidak.

CHAPTER #6

Conversion Hack II

Anda boleh TERUS ‘pasang’ 7 strategi marketing percuma ni untuk letupkan conversions & jualan di website. 

Ada di antara proven methods percuma ni bantu saya buat ekstra RM40k+ dan RM60k+ dalam masa 4 minggu melalui 2 website.

Contoh Website & Sales Page Dari Peserta KBW yang Lepas!

Majoriti peserta program ini tidak pernah ada pengalaman buat website langsung.. 

Tetapi ramai yang berjaya siapkan website mereka dalam tempoh 1 – 3 hari sahaja. 

Lepas sertai KBW, anda juga boleh ada website ecommerce yang cantik dan high converting seperti contoh di bawah.

Anda juga akan menerima bonus - bonus di bawah secara PERCUMA! 😍

Lepas sertai KBW, anda boleh akses ke semua bonus ini di Members Area.

🎁 Video Panduan Facebook™️ Ads (Bernilai RM299)

Panduan ni percuma tapi bukan biasa – biasa sebab saya akan tunjukkan the exact steps yang saya buat untuk hit jualan RM110k (10.78X ROAS) selepas belanjakan lebih RM10k pada iklan.

  • Cara setup Facebook™️ Pixel tracking menggunakan Pixel Your Site.
  • Setup Custom Audience & Interest Targeting yang tepat dan relevan dengan produk.
  • Setup iklan untuk Low Hanging Fruits aka audience yang paling mudah untuk dipengaruh jadi pelanggan. 
  • Struktur dan tutorial Conversion Ads.
  • Struktur & tutorial Retargeting Ads

🎁 Formula Ayat Jualan & Story Ads (Bernilai RM129)

Belajar hasilkan ayat jualan dan story ads yang high converting supaya dapat tarik target audience yang betul – betul relevan dan minat dengan produk anda. 

🎁 Coaching Percuma di Telegram (Bernilai RM299)

Anda perlukan bantuan mengenai website ecommerce atau Facebook™️ Ads? Dapatkan bantuan melalui Telegram support rasmi kami sekarang.

"Beli semalam, harini dah habis tengok & boleh mula bina website sendiri.."

“Dengan bonus2 dan template yang  disediakan, memang sangat mudah dah. Panduan memang straight foward. Beli semalam, harini dah habis tengok & boleh mula bina website sendiri. Bagus untuk orang yang baru nak mula.”

Syakir Yusaimi

“Saya beli sebab saya suka dengan design website Baem Ashrawi. Panduan ini sangat sesuai untuk sesiapa yang tak pernah buat website menggunakan wordpress. Cara Baem explain amat mudah difahami.”

Khairi Ariff

Coaching dan Live Support Percuma Melalui Facebook™ & Telegram ❤️

Anda perlukan bantuan selepas daftar atau nak tanya soalan masa tengah buat website nanti?

Jangan risau! Saya dan 4 orang rakan yang ada dalam group Facebook™ dan Telegram akan bantu anda dengan sebarang soalan atau masalah berkaitan Kelas Bina Website. 🤝

Amer Iskandar

Ads & WP Ninja

Sulaiman Ariff

Ads & WP Jedi

Khairul Zikri

WP Rockstar

Akmal Nizam

Tech Wiz

Yuran Pendaftaran

RM200

DAFTAR SEKARANG! 🚀

Dapatkan akses ke Kelas Bina Website, Video Panduan Facebook™️ Ads, Formula Ayat Jualan, Free Coaching & Live Support di Telegram 🤝

Anda cuma perlu bayar sekali sahaja dan anda boleh login ke learning portal pada bila – bila masa yang anda mahu untuk tonton video dan ulangkaji.

Dah lebih 1000+ usahawan belajar dengan saya di mana mereka belajar hari ini dan esok dah pandai buat website sendiri.

Kalau anda nak launch bisnes ecommerce anda dan belajar dari platform yang betul, sila klik pada button di bawah untuk daftar sekarang!

Soalan Lazim

Perlukan maklumat lanjut sebelum dapatkan KBW? Jawapan soalan lazim di bawah mungkin boleh bantu anda buat keputusan 😄

Harga untuk sertai kelas ni dan akses konten video untuk belajar bina website ialah RM200.

Anda cuma perlu bayar sekali sahaja dan anda boleh login ke learning portal pada bila – bila masa yang anda mahu untuk tonton video dan ulangkaji.

KBW ialah starter pack untuk usahawan baru yang nak belajar untuk bina website sendiri.

Panduan ni khas untuk usahawan yang jual produk atau servis secara online.

Antara kategori yang sesuai untuk guna KBW ialah fesyen, kecantikan, kesihatan, barang & pakaian bayi, permainan, hobi, perhiasan & alatan rumah, binatang peliharaan, aksesori kenderaan, gajet, barangan sukan, ejen hartanah, ejen insuran, ejen coway & cuckoo, produk digital & perkhidmatan.

Lepas klik butang ‘Dapatkan KBW’, anda akan di bawa ke page checkout.

Sebelum buat bayaran, anda perlu isi nama, no phone, email, username dan password.

Email, username dan password akan digunakan untuk login ke members area pada masa akan datang.

Jadi note down dan jangan lupa password anda. (Boleh reset password kalau lupa, jangan risau).

Selepas buat pembelian, saya akan hantar link untuk login ke learning portal di email dan nombor anda (Whatsapp).

Ini untuk memudahkan anda ‘jump’ ke members area untuk akses konten video dan nota pada masa akan datang.

Anda hanya perlu bayar sekali sahaja untuk dapatkan KBW.

Selepas daftar dan lengkapkan pembayaran, anda boleh login ke portal dan tanya soalan di group support selama yang anda perlukan.

Tiada pembayaran tahunan atau caj tersembunyi yang akan dikenakan dari pihak saya.

Masih Ragu - Ragu? 🤔

Lepas Settle bina website, saya tunjukkan cara untuk letupkan jualan online pula!

Dalam Chapter Conversion Hack, saya akan kongsikan teknik mudah yang dah terbukti untuk berikan impak besar pada conversions dan jualan online. Setiap usahawan yang  ada website wajib mahir dan follow chapter ni kalau nak order dari pelanggan masuk berduyun – duyun.

Speed Up Website

Website yang slow boleh buat prospek hilang minat! Jadi saya tunjukkan shortcut untuk buat website load dengan laju.

Checkout Form

Senarai custom checkout page yang high converting dan terbukti membantu untuk naikkan jualan.

Bundle Up & Upsell

Strategi dan skrip upsell yang saya guna untuk buat 417 (44%) dari 949 pelanggan katakan ‘Ya’ dan checkout dengan pakej yang lebih besar.

Social Proof

Teknik mudah untuk meningkatkan keyakinan pelawat website supaya buat keputusan dan beli dari website anda.

Cart Abandonment

Strategi ini dah bantu team saya untuk selamatkan 279 dari 555 orders dan buat extra RM65,917.90.

Database Marketing

Integrate database email dengan platform iklan Facebook™ Ads anda untuk expand audience reach anda semasa scaling.

Results Dari Web Usahawan Yang Telah Belajar Bina Website Dengan Saya 🍭

Betul ke cara bina website yang saya ajar ni high converting? Di bawah ialah hasil dari 10 tahun dalam bidang website, marketing & conversions 😉

Apa Kata Student Kelas Bina Website

“Panduan yg tersusun dan amat jelas. Penjelasan yang simple, senang paham tapi padat. Beginer pun boleh follow. Thank you tuan Baem buat panduan yg mudah faham. Memang sangat membantu!”

Mohd Khairi

“Alhamdulillah..Sebelum ni saya pernah cuba untuk buat website sendiri tapi 3 bulan pun belum siap lagi. Panduan Minisite Pro memudahkan saya untuk bina website tanpa perlu pening kepala nak fikir kod2 yang merumitkan. Hanya perlu drag and drop sahaja website boleh siap dalam sehari jer. Sangat sangat recommeded kepada yang ingin bina website tanpa perlu upah web designer dangan bayaran yang mahal. Ohsem..!! Terima kasih Baem..”

Abu Dzar Algifari

JAMINAN BOLEH BUAT WEBSITE SENDIRI DAN RUN IKLAN DENGAN YAKIN

Join Kelas Bina Website, tonton kesemua video, guna template sales page serta Panduan Facebook™ Ads dan Instagram Ads tanpa was-was. Saya jamin selepas anda beli dan praktikkan kursus ini, anda akan faham macam mana nak buat website yang high converting untuk jual produk dan servis. Anda juga akan tahu bagaimana saya setup dan launch iklan Facebook™ Ads dan IG.

KBW Disediakan Khas Untuk Bantu Anda Bina Website....Tanpa Perlu Bayar Kos Yang Mahal Pada Web Developer!

Kursus Bina Website adalah online course buat website yang SANGAT BERBEZA berbanding panduan buat website yang anda pernah ikuti sebelum ini.

Sebab ianya adalah video pendek-pendek, mudah difahami dan ‘straight to the point’. Hanya 109 minit jumlah durasi video yang anda boleh habiskan dan terus buat dalam sehari sahaja.

Sebab utama saya buat Kursus Bina Website ni adalah nak bagi anda faham dan terus buat…tanpa perlu nak fikir lama-lama dan ‘blur’ tak tahu nak buat apa.

Dengan Kursus Bina Website ini, anda bukan sahaja boleh memiliki website sendiri yang anda memang mahu tapi anda juga akan mengetahui macam mana nak jadikan website anda ‘mesin buat duit automatik’ dengan beberapa ‘penambahan istimewa’ pada website anda.

Yuran Pendaftaran

RM200

DAFTAR SEKARANG! 🚀

Dapatkan akses ke Kelas Bina Website, Video Panduan Facebook™️ Ads, Formula Ayat Jualan, Free Coaching & Live Support di Telegram 🤝

Anda cuma perlu bayar sekali sahaja dan anda boleh login ke learning portal pada bila – bila masa yang anda mahu untuk tonton video dan ulangkaji.

Dah lebih 1000+ usahawan belajar dengan saya di mana mereka belajar hari ini dan esok dah pandai buat website sendiri.

Kalau anda nak launch bisnes ecommerce anda dan belajar dari platform yang betul, sila klik pada button di bawah untuk daftar sekarang!