🎯 Untuk Website Wordpress sahaja!

“Sebelum ni sale dalam RM600 – 900 je, sampai pukul 6 hari ni dah RM1.2k.. Terima kasih tuan, mmg sgt2 berbaloi lajukan website..”

Lajukan web speed ialah cara proven untuk kurangkan bounce rate dan tingkatkan conversions di website.

Buktinya? Conversions & jualan naik dari RM900 ke RM1200+ sehari tak sampai 24 jam lepas lajukan website.

- En Yunus, Usahawan Bidang Automotif

Results Selepas Guna Teknik Boost Web Speed

"Conversions meroket dari 3 ke 7%! ada peningkatan dari segi sale lepas website lajuu"

En Rizal, Usahawan Produk Kesihatan

"Web terus buka je lepas klik, hasil mmg puas hati.. n apapun support mmg the best 👍🏼"

En Aznir, Ejen Produk Kesihatan

Run Conversion Ads Tapi Website Loading Lebih 3 saat? Kritikal! 😭

Menurut kajian Microsoft, attention span audience di social media telah turun dari 12 ke 8 saat!

Kalau website loading 4 – 6 saat, tak sampai dekat part produk nanti prospek dah bosan dan bounce..

Tak kisahlah anda ada offer manis macam mana sekalipun..

Pelanggan boleh hilang minat dan tinggalkan website kalau loading time terlalu lama..

Ini kerana ‘shopping experience’ di kedai anda jadi tak best bila website perlahan.

Jangan rugikan bajet iklan anda macam ni 👇🏻

Anda Guna Facebook™ Ads? Nak Buat Jualan Dalam Setiap Minit?

Run ads guna daily budget yang besar akan tarik audience yang ramai dan guna banyak resources dari server. 

Website yang belum optimize bukan sahaja slow tapi boleh semput dan offline masa anda run ads nanti.

Walaupun bakal pelanggan tak boleh buka website, anda still kena bayar kos Facebook™ Ads sebab iklan anda masih aktif! 

Results Selepas Guna Teknik Boost Web Speed

En Aznir, Ejen Produk Kesihatan

"Checkout page dah laju n customer nak buat bayaran pun lancar.."

"RM8.4k n 300+ visitors masa open order semalam. Dah takda customer komplen pasal loading masa payment 👍🏼"

Pn Fazliana, Usahawan Online

En Nizam, Usahawan Bidang Fashion

Ikut Panduan Step By Step Yang Saya Sediakan & BOOST Web Speed Anda Dalam Masa 30 Minit!

😍 Nak berikan servis & Shopping Experience A++ Untuk Pelanggan Di Website Anda?

Masuk kedai laju, pilih barang laju, checkout dan buat bayaran pun laju!

Dalam Boost Web Speed, anda akan belajar optimize dan buat website anda loading sepantas 1 – 3 saat!

100% newbie friendly & tak perlu ada skill teknikal yang advanced. Cukup ada pengalaman dengan Wordpress atau dah biasa dengan dashboard WP Admin.

Di bawah ialah antara topik utama yang anda akan dapat dalam modul ini.

1. Asas & Sekuriti

Ketahui asas untuk buat website jadi laju dan langkah untuk pastikan kedai anda selamat daripada serangan virus & hacker!

2. Boost Web Speed

Optimize database untuk boost web speed. Belajar untuk minify CSS, Javascript, setup & configure browser caching dengan betul.

3. Optimize Static Asset

Optimize gambar dan pastikan kualiti tak terjejas dan masih jelas. Bahagian ini penting untuk buat load time anda sepantas 1 saat!

4. Migrate ke VPS

Newbie friendly method untuk pindahkan website dari shared hosting ke Virtual Private Server (Cloudways).

5. Setup VPS

Anda akan belajar setup VPS dari A sehingga website anda live. Anda juga akan belajar setup Wordpress guna Cloudways (VPS).

6. Content Delivery Network

Setup dan configure akaun Cloudflare. Anda juga akan belajar untuk setting DNS dari awal sampai habis. (Sekejap & kacang je!)

Results Selepas Guna Teknik Boost Web Speed

Speed di mobile phone jadi lebih laju. Berjaya score 85+ untuk mobile dan 98+ untuk desktop di google pageSpeed insights.

www.jerungdigital.com

"Website ada 200+ pages & Members area berjaya turun dari 3.5 - 1.5 saat lepas BOOST WP.

www.baemashrawi.com

Live Support Melalui Group Telegram ✈️

Sertai Komuniti Wordpress Jerung Digital di Telegram!

Dalam group Telegram, anda akan dibantu oleh Bro Amer, Bro Sulaiman dan ahli group yang lain dalam sebarang masalah berkenaan Boost Web Speed atau Wordpress.

Amer Iskandar

WP Ninja

Sulaiman Ariff

WP Jedi

YURAN PENDAFTARAN:

RM97

Dapatkan Boost Web Speed Sekarang! 🚀

Boost Web Speed dijual pada harga RM97 tapi hari ini, anda boleh grab dengan harga promo 40% OFF iaitu RM58 sahaja!

Tapi saya tak jamin yang esok atau lusa anda boleh beli dengan harga RM58 lagi sebab tawaran ini dibuka untuk masa yang sangat terhad.

Untuk dapatkan Boost Web Speed dengan diskaun 40% OFF..

Isi borang di bawah sementara promo masih berjalan.

P/S: Selepas isi borang, anda akan di bawa ke halaman untuk buat pembayaran.

Soalan lazim

Tak perlu tutup ads. Tapi digalakkan untuk boost waktu website anda tak ramai visitors.

Anda hanya perlu tutup ads kalau anda nak pindah website dari shared hosting ke vps di cloudways.

Boleh, tak jadi masalah. Ramai yang guna shared hosting berjaya buat website mereka load di bawah 3 saat.

Shared hosting bagus untuk usahawan yang baru nak mula dengan website.

Tapi kalau anda ada audience yang besar dan trafik yang ramai, guna Virtual Private Server (VPS).

Anda juga boleh anggap yang shared hosting ialah kedai kecil dan VPS pula ialah Mall.

Di dunia nyata, kalau kedai kecil kita penuh, orang boleh beratur dan tunggu di luar.

Di dunia maya, website kita akan offline kalau kedai kita dah penuh.

Dan tak semua audience anda akan beratur dan tunggu.. Rugi! 

Jadi penggunaan VPS sangat penting kalau anda ada audience yang besar, lebih lebih lagi bila anda run iklan berbayar.

Anda cuma perlu bayar sekali sahaja dan anda boleh login ke learning portal pada bila – bila masa untuk akses panduan dan buat ulangkaji.

Untuk akses konten video dan downloadable files selepas membeli, anda boleh login ke portal melalui link baemashrawi.com/login

Link akses ni juga akan dihantar melalui email selepas pembayaran selesai.