🎯 Untuk Website Wordpress sahaja!

BOOST Speed & Buat Website Anda Loading Sepantas 1 Saat!

100% newbie friendly & tak perlu ada skill teknikal yang advanced. Cukup ada pengalaman dengan Wordpress atau dah biasa dengan dashboard WP Admin.

Akibat Yang Anda TERPAKSA Tanggung Kalau Website Loading Lebih 3 Saat! 😭

❌ Prospek boleh hilang minat dan tak jadi beli. Ini kerana ‘shopping experience’ di kedai anda jadi tak best bila website perlahan.

❌ Attention span manusia di media sosial cuma ada 8 saat. Kalau website anda loading 4 – 6 saat, tak sampai dekat part produk nanti prospek dah bosan dan bounce!

❌ Abandoned Carts melambung! Susah nak hit target jualan walapun dah auto follow up prospek melalui email & Whatsapp.

Jangan rugikan bajet iklan anda macam ni 👇🏻

Website yang belum optimize bukan sahaja slow tapi akan guna banyak resources dari server. 

Contoh: Sepatutnya, website anda boleh tampung 100 visitors dalam 1 masa. Tapi baru 30 – 40 visits, website dah offline disebabkan belum optimize. 

Paling sedih, nanti target audience tak boleh buka website lepas klik pada iklan. Rugi!

Ikut panduan step by step yang saya sediakan & BOOST web speed anda dalam masa 30 minit!

Dalam Boost Web Speed, anda akan belajar untuk optimize database dan boost load time website jadi 1 – 3 saat. Di bawah ialah antara topik utama yang anda akan dapat dalam modul ini.

1. Asas & Sekuriti

Ketahui asas untuk buat website jadi laju dan langkah untuk pastikan kedai anda selamat daripada serangan virus & hacker!

2. Migrate ke VPS

Newbie friendly method untuk pindahkan website dari shared hosting ke Virtual Private Server (Cloudways).

3. Setup VPS

Anda akan belajar setup VPS dari A sehingga website anda live. Anda juga akan belajar setup Wordpress guna Cloudways (VPS).

4. Content Delivery Network

Setup dan configure akaun Cloudflare. Anda juga akan belajar untuk setting DNS dari awal sampai habis. (Sekejap & kacang je!)

5. Boost Web Speed

Optimize database untuk boost your speed. Belajar untuk minify CSS, Javascript, setup & configure browser caching dengan betul.

6. Optimize Static Asset

Optimize gambar dan pastikan kualiti tak terjejas dan masih jelas. Bahagian ini penting untuk buat load time anda sepantas 1 saat!

"Conversions meroket dari 3 - 7%!"

“Sebelum ni load time 8 saat lebih.. Lepas boost sekarang 2.2 saat je, alhamdulillah ada peningkatan dari segi sale lepas website lajuu”

En Rizal, Usahawan Produk Kesihatan

Load Time = 1.87 saat!

“Alhamdulillah, checkout page dah laju n customer nak buat bayaran pun lancar.. Panduan ni sangat2 membantu untuk maintain perfomance dan tampung traffic yang besar dekat website saya”

En Nizam, kkixstore.com

🎯 Jika anda daftar hari ini..

anda juga Akan Terima akses ke Kit Bina Website bernilai RM120 secara pERCUMA!

KBW ialah panduan yang straight to the point & mudah diikuti untuk bantu anda siapkan website dalam masa 6 jam!

Ada Panduan, Gambaran Dan Template. KBW Ibarat LEGO™ Untuk Orang Dewasa Bina Website!😍

Belajar setup domain, hosting & buat website anda live dalam masa 15 minit.

✅ Bina sales page, upload template dan customize design mengikut citarasa dan tema bisnes.

✅ Setup dan kenali fungsi penting Woocommerce untuk bantu anda uruskan pelanggan, produk & jualan dengan mudah.

✅ Strategi pemasaran percuma untuk boost conversions & jualan Woocommerce anda.

Lepas lengkapkan pembayaran, anda boleh terus akses Kit Bina Web di members area.

Live Support Melalui Group Telegram ✈️

Sertai Komuniti Wordpress Jerung Digital di Telegram!

Dalam group Telegram, anda akan dibantu oleh Bro Amer, Bro Sulaiman dan ahli group yang lain dalam sebarang masalah berkenaan Boost Web Speed atau Wordpress.

Amer Iskandar

WP Ninja

Sulaiman Ariff

WP Jedi

HARGA PENDAFTARAN:

RM97

[Short Course] Belajar Lajukan Website Anda Dalam Masa 30 Minit!

Dalam Boost Web Speed, anda akan belajar untuk optimize dan buat website anda loading sepantas 1 saat!

Panduan ini khas untuk usahawan yang serius nak boost conversions dan tingkatkan jualan online di website.

Klik pada button di bawah untuk dapatkan Boost Web Speed sekarang.

Soalan lazim

Boleh, tak jadi masalah. Ramai yang guna shared hosting berjaya buat website mereka load di bawah 3 saat.

Shared hosting bagus untuk usahawan yang baru nak mula dengan website.

Tapi kalau anda ada audience yang besar dan trafik yang ramai, guna Virtual Private Server.

Anda juga boleh anggap yang shared hosting ialah kedai kecil dan VPS pula ialah Mall.

Di dunia nyata, kalau kedai kecil kita penuh, orang boleh beratur dan tunggu di luar.

Di dunia maya, website kita akan offline kalau kedai kita dah penuh.

Dan tak semua audience anda akan beratur dan tunggu.. Rugi! 

Jadi penggunaan VPS sangat penting kalau anda ada audience yang besar, lebih lebih lagi bila anda run iklan berbayar.

Anda cuma perlu bayar sekali sahaja dan anda boleh login ke learning portal pada bila – bila masa untuk akses panduan dan buat ulangkaji.

Untuk akses konten video dan downloadable files selepas membeli, anda boleh login ke portal melalui link baemashrawi.com/login

Link akses ni juga akan dihantar melalui email selepas pembayaran selesai.