Iklan banyak clicks dan CPC murah, tapi lead whatsapp tak masuk?

Tonton video di bawah untuk tahu cara dapatkan leads berkualiti dan murah di Whatsapp.

Anda run iklan traffic ke wasap?

Baru – baru ni, saya ada signup jadi ejen jualan untuk beberapa buah syarikat online.

Kerja saya simple je, run iklan traffic ke whatsapp dan close guna skrip jualan yang disediakan.

Jadi saya pun run ads untuk bawa leads masuk ke Whatsapp.

Untuk initial goal, saya nak jana leads berkualiti di bawah kos RM5.

Lepas run iklan trafik, saya dapati yang iklan saya ada banyak clicks, CPC pun murah.

Tapi leads whatsapp tak banyak pun yang masuk.

Bila kira – kira balik, satu lead dekat RM13.

Disebabkan saya buat banyak kempen, saya tak dapat track pun dari kempen mana lead ni datang.

Sebab semuanya ada banyak klik dan CPC murah macam dalam screenshot yang saya tunjukkan di atas ni.

Update terbaru..

Lepastu, ada pulak Facebook keluarkan update terbaru.

Sekarang dah tak boleh letak link wasap dalam ayat iklan.

Dia nak kita guna button whatsapp. Tapi ramai komplen cara ni nanti results tak sama dah macam sebelum ni.

Sales Funnel Untuk Generate Leads Berkualiti & Murah Di Whatsapp

Di sebabkan saya nak run kempen ni lama dan tak nak ada masalah dikemudian hari..

Saya mula eksperimen dengan funnel untuk tarik leads ke whatsapp.

✅ Yang bestnya, funnel ni solve masalah tak boleh post link Whatsapp dalam ayat iklan.

✅ Boleh track leads terhasil dari kempen mana.

✅ Dapat leads berkualiti dengan kos CPL RM3 – RM4.

Results dari funnel lead generation:

Dari klan yang perform, leads bawah RM2 sahaja.

Overall spent so far RM37, 17 leads dan CPL RM2.20 sahaja.

And saya juga ada test funnel ni dekat brand lain.

Iklan yang perform, Cost per lead dalam RM2 – RM3.

And kalau kita tengok dekat gambar yang belah kanan.

Walaupun link clicks dan CPC dia tak murah mcm kempen trafik, tapi iklan ni berjaya hasilkan leads.

Yang penting, kita boleh track leads tu datang dari kempen yang mana.

Barulah kita boleh fokuskan bajet dekat iklan yang bagi results dan tutup iklan yang tak hasilkan lead.

Data Ads Manager 80 - 90% Tally Dengan Leads Di Whatsapp

Leads ni 80% tally. Maksudnya kalau ads manager track 48, ada 40 leads masuk dekat Whatsapp.

Perkara ni jadi terutamanya sebab visitor dah tekan link tapi tak tekan send dekat whatsapp.

Walaupun begitu, at the end of the day CPL masih sekitar RM3 – RM4.

Track leads ni penting supaya kita tak dikaburi dengan click banyak dan murah semata – mata.

Padahal tak ada leads pun yang datang dari iklan hasilkan CPC murah tu.

Kalau kita boleh track, baru jelas kempen mana kita boleh scale up, dan kempen mana kita patut tutup.

Perkara yang anda akan belajar dalam whatsapp lead generation

TOPIK #1

Sales funnel untuk generate leads di Whatsapp.

TOPIK #2

Minipage untuk tapis & generate leads.

TOPIK #3

Setup tracking untuk lead ke Whatsapp.

TOPIK #4

Struktur, objektif & setting iklan yang saya guna untuk dapat CPL sekitar RM3 – RM4.

TOPIK #5

Ad creatives yang engaging untuk grab attention dan generate clicks yang banyak.

TOPIK #6

Split test, optimization & automated rules.

TOPIK #7

Teknik scaling ke RM3k sehari & maintain CPL bawah RM5.

Apa yang anda akan dapat dalam panduan whatsapp lead gen?

Video penerangan dan tutorial terperinci tentang update & strategi terkini untuk generate leads di Whatsapp.

11 Video Step by Step

Convert lebih ramai pelanggan untuk beli dengan anda dan maintain ROAS positif.

Update & Strategi Terkini

Dapatkan leads dengan cost per message yang stabil untuk bot anda close 24/7 tanpa henti.

Support Group

Banjirkan notifikasi dengan lebih ramai prospek berkualiti dan maintain kos per lead.

500 terawal berpeluang untuk sertai group Whatsapp Ads Masterclass

Siapa cepat dia dapat kerana tempat dalam group Whatsapp adalah terhad! Kalau anda lost dan perlukan bantuan selepas daftar, anda boleh tanya soalan dan dapatkan jawapan dari saya dan ahli yang lain melalui group ni.

Promo Early Bird berlangsung sehingga 29 Ogos, (Isnin) jam 12 AM

Hari
Jam
Minit
Saat

Convert Lebih Ramai Pelanggan & Letupkan Jualan Facebook™ Ads Dengan Ads Masterclass

Klik butang daftar di bawah untuk dapatkan Ads Masterclass sekarang.

Wasap Lead Gen

Panduan lengkap + Group Support
RM 80
  • 9 modul Wasap Lead Gen
  • Bonus #1: Whatsapp Group (Limited)
  • Bonus #2: Facebook™ & Telegram Support
Berbaloi-baloi!

Soalan Lazim

Jawapan soalan lazim di bawah boleh bantu anda untuk dapatkan maklumat lanjut sebelum membuat keputusan untuk menyertai Ads Masterclass.

Antara kategori yang sesuai untuk guna Ads Masterclass ialah fesyen, kecantikan, kesihatan, produk makanan, barang & pakaian bayi, permainan, hobi, perhiasan & alatan rumah, haiwan peliharaan, aksesori kenderaan, gajet, barangan sukan, ejen hartanah, ejen insuran, ejen coway & cuckoo, produk digital & perkhidmatan.

Data dikumpul dari success story oleh students dan jualan produk saya sendiri.

Ada 3 cara yang anda boleh guna untuk dapatkan bantuan dari saya selepas daftar Ads Masterclass.

  1. Group Whatsapp.
  2. Group Facebook
  3. Telegram

Anda boleh dapatkan link untuk kesemua group rasmi di atas melalui learning portal di website saya.

Nota: Tempat dalam group Whatsapp ialah terhad. Siapa cepat, dia dapat.

Tidak, anda cuma perlu bayar sekali sahaja untuk akses konten Ads Masterclass. Minor update akan diberikan secara percuma dan anda boleh gunakan group untuk bertanya soalan.

Selepas pendaftaran selesai, anda akan di bawa secara automatik ke learning portal di mana anda boleh akses kesemua video dan workbook. 

Pada masa akan datang, anda boleh akses ke portal Ads Masterclass dengan menggunakan login details dan password yang anda tetapkan semasa proses pendaftaran.